Ga naar de inhoud

Gebakken speculaasnoten

Geen fan van gewone noten? Dan heb ik voor jou misschien wel een oplossing. Probeer er eens wat kruiden aan toe te voegen. Deze variant is met speculaaskruiden.

Het is wetenschappelijk bewezen dat 1 handje noten per dag eten, bevordelijk is voor onze gezondheid.

Ingrediënten voor 1 grote pot: 

  • 150 g noten naar keuze (Cashewnoten, amandelnoten, pecannoten, walnoten, hazelnoten,…)
  • 75 g pitten en zaden naar keuze (pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaadjes,…)
  • 2 tl speculaaskruiden of koekkruiden
  • 1 el zonnebloemolie

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Hak de noten grof.
  • Schep ze om met de pitten en de zaden, speculaaskruiden en de olie.
  • Verspreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 minuten in de oven.
  • Schep ze halverwege goed om.
  • Laat de speculaasnoten goed afkoelen op de bakplaat alvorens je ze in een afdekbare pot doet.

Tips: 

  • Je kan de noten zo eten.
  • Je kan de noten ook bij je yoghurt toevoegen.
  • Voeg ze toe aan je muesli

Eerder fan van hartige noten? Dan kan je op volgende link klikken: https://dietisteshirin.be/2021/08/13/hartige-noten/