Wist je dat noten een ideaal tussendoortje zijn? Noten hebben namelijk een gunstig effect op hart-en vaatziekten. Streef daarom naar 1 handje noten per dag.
Ingrediënten voor 1 grote pot :
- 150 g cashewnoten
- 1 el zonnebloemolie
- Snuif tijm
- Snuif Rozemarijn
- Snuif chilivlokken (of cayennepeper)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de noten, tijm, rozemarijn, chilivlokken en de zonnebloemolie.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en stort er het notenmengsel op uit.
- Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven.
- Draai na 7 minuten eens om.
- Laat de noten goed afkoelen op de bakplaat alvoerens je ze in de luchtdichte pot doet.
Wat kan je allemaal met deze noten doen?
- Ze eten als tussendoortje.
- Ze eten als extra crunch in je slaatje.
- Ze eten als aperitiefhapje.
- Ze leggen op een tapasplankje.
- Ze fijnhakken en als topping in jouw soep eten.
Ga jij ze eens proberen?
Smakelijk!
-Shirin