Jaa lap… De bedoeling was dus om madeleinekes te maken tot ik besefte dat ik totaal geen madeleinvormpjes had. Tot daar mijn fantastisch idee dus. Dat hield mij echter niet tegen. Ik heb er dan maar mijn eigen twist aan gegeven met dit als resultaat, en ik vind ze dik geslaagd . Je kan dus voor deze bereiding zowel de vormpjes als geen vormpjes gebruiken.
Ingrediënten:
- 1 snuifje zout
- 50g canderell sugarly (of 100g zusto)
- 3 eieren
- 150g plantaardige boter vloeibaar ( of olie)
- 1 tl vanille extract
- 150g volkoren meel (AH volkoren tarwemeel)
- 1 tl bakpoeder
- Zeste van 1/2de limoen
- Chocolade naar keuze
- Wat noten naar keuze
Bereidingswijze:
- Neem een kom en doe de zoetstof en een snuif zot in de kom.
- Doe 1 voor 1 de eieren bij de zoetstof en klop tegelijkertijd rustig het beslag op. Dit kan met een mixer of een keukenrobot.
- Verhoog de draaisnelheid wanneer alle eieren er inzitten tot het beslag bleek en luchtig is geworden.
- Verlaag de draaisnelheid en voeg de boter toe.
- Voeg vervolgens de vanille extract toe aan het beslag.
- Voeg de meel en bakpoeder al zevend toe aan je beslag.
- Meng alles goed tot een zacht deeg.
- Doe de limoenzeste bij het deeg.
- Laat het deeg vervolgens een halfuur rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
Nu kan je op 2 manieren twerk gaan :p.
- Manier 1: vul de madeleinevormpjes met porties ter grote van een lepel
- manier 2 : vul een spuitzak en spuit langwerkpuge staafjes ver genoeg van elkaar (want ze lopen wel wat uit elkaar)
- Bak de madeleinekes zo’n 15 minuten in de hete oven. Controleer met een satéstokje.
- Smelt wat chocolade au bain marie.
- Hak wat noten fijn.
- Laat de madeleinekes afkoelen.
- Dop je madeleinekes in de gesmolten chocolade en in de gehakte noten
Voila madeleinekes met een twist!!
Smakelijk!