Ga naar de inhoud

Maaltijdplanner

Ken je het? Geen tijd hebben om na te denken over wat je zou gaan eten? Of je denkt juist heel de dag na over wat je zou gaan eten, je komt in de winkel. Lap, voor wat kies ik nu?

Vaak kiezen mensen dan voor de makkelijkste optie.

Maak het jezelf makkelijker en plan je maaltijden in met een maaltijdplanner. Het zorgt ervoor dat je niet meer dagelijks hoeft te piekeren over wat je nu weer op tafel zou toveren.

Wanneer je vermoeid bent, is inspiratie soms ver te zoeken en eindig je al snel in een makkelijke keuze.

Een maaltijdplanner zorgt voor structuur en rust.

Enkele voordelen van maaltijden in te plannen:

  1. Structuur : Een maaltijdplanner zorgt voor structuur en rust. Je plant 1 dag in waarbij je de maaltijdplanner kan invullen. Op deze dag pluis je verschillende recepten uit en denk je bewust na over wat je gaat eten komende week. Je denkt na over zowel ontbijt, lunch, avondmaal als alle tussendoortjes.
  2. Variatie: Dit komt omdat je vooraf gaat nadenken over je eten. De kans is klein dat je 3 dagen achter elkaar pasta op je planner zet. Je neemt tijd om recepten te zoeken. Op die manier vermijd je de sleur van steeds voor dezelfde gerechten te kiezen.
  3. Gezondere boodschappen: Door te noteren wat je in een week gaat eten, weet je ook precies wat je in huis moet halen. Op de planner staat wat je gaat klaarmaken, je boodschappenlijstje is hierop gebasseerd en is snel gemaakt. Het geeft je een houvast en zorgt ervoor dat je geen voedingsmiddelen meebrengt dat je eigenlijk niet nodig hebt.
  4. Milieubewuster: zorgt voor minder voedselverspilling. Je denkt bewust na. Je plant eventueel een ‘restjesdag’ in.

Je ziet, een maaltijdplanner brengt heel wat voordelen met zich mee.

Sla de maaltijdplanner die ik heb gemaakt zeker op en kom niet meer voor verrassingen te staan.

Ik geef je nog enkele tips mee om jouw maaltijd te helpen inplannen:

  • Maak je menu op een vast moment.
  • Varieer!
  • Kies voor seizoensgebonden gerechten
  • Betrek het hele gezin tijdens het inplannen van je maaltijd
  • Maak tijd voor het inplannen van je maaltijden.

Heb jij het moeilijk met het inplannen van gezonde maaltijden of het zoeken naar de juiste recepten? Aarzel niet om dan een afspraak te maken bij mij. Samen gaan we op zoek naar jouw noden.